Een terrasoverkapping met doek

Terrasoverkappingen zijn het ultieme product om op je terras een beschutte plek te creëren. De klassieke overkapping heeft een dak van glas of polycarbonaat en beschermt je effectief tegen de regen en ook deels tegen de invallende zon. Een terrasoverkapping met doek of ook wel pergolazonwering kan er echter voor zorgen dat je volledig beschermd bent tegen zowel de zon als de regen. Op deze manier ben je trouwens nooit meer afhankelijk van de uitspatting van het weer

Zonwerende terrasoverkapping met doek

De terrasoverkapping met doek heeft als voordeel dat het in veel gevallen een betere bescherming biedt tegen invallend licht van de zon dan de klassieke overkapping met een dak van glas of polycarbonaat. Het zonwerende doek is namelijk Uv-bestendig en laat nauwelijks de zon door. Dit voorkomt daarnaast dat de temperatuur onder de overkapping snel oploopt.

De terrasoverkapping met doek biedt dus uitstekende bescherming tegen de invallende zon. Daarnaast kun je met het openen en sluiten van het doek ervoor zorgen dat je kunt genieten van de zon op de momenten wanneer de straling aan kracht verloren heeft zoals op een heerlijke avond in de zomer of herfst.

Een regenbestendig en waterdicht doek

Doeken voor de zonwering zijn doorgaans niet bestand tegen langdurige regen. Om die reden kan je een klassiek zonnescherm, bijvoorbeeld een knikarmscherm, beter niet inzetten tijdens een fikse bui. Een terrasoverkapping met waterafstotend doek zorgt er echter voor dat jij ook gedurende een bui gebruik kunt blijven maken van het product. Naast het waterafstotende doek is het ook van belang dat het product is voorzien van een gedegen afvoer van het water zodat je het regenwater op een prettige manier kan afvoeren in je tuin.

Een terrasoverkapping met glas en doek

Een bestaande terrasoverkapping kan je in de meeste gevallen gemakkelijk uitbreiden met een doekzonwering. Deze zo genoemde verandazonwering brengen onze plaatser aan de boven- of onderzijde van het dak aan en zorgt er zo voor dat je een zonwerend element toevoegt aan de overkapping. Op deze manier heb je de ultieme bescherming tegen alle invloeden van het weer.

Doek met elektrische bediening

Het doek van een pergola of verandazonwering kan je in de meeste gevallen elektrisch bedienen. Zo kan je het doek gemakkelijk van op een afstand bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of bijvoorbeeld ook via een applicatie op je smartphone

Design Award

De Tumba is de terrasoverkapping met doek van Verano. Deze elektrisch bedienbare pergolazonwering is in 2020 beloond met een Red Dot Award voor het design. De overkapping is door het zonwerende én waterafstotende doek niet alleen enorm functioneel. Ook het ontwerp is zeer stijlvol.