Je bestaande zonwering automatiseren?

Neem gerust contact met ons op en onze projectleider komt graag vrijblijvend langs om je te adviseren over de mogelijkheden van Somfy.

Veelgestelde vragen - zonwering

Elektrische zonwering op maat biedt tal van voordelen die bijdragen aan een duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler leef- en werkklimaat:

Duurzaamheid en energie-efficiëntie
 • Energiezuinig: Zonnewering helpt de temperatuur binnen te regelen, waardoor het gebruik van airconditioning wordt verminderd en je zo lagere energiekosten bekomt.
 • Bescherming tegen Uv-straling: Zonwering op maat beschermt tegen schadelijke Uv-stralen, wat niet alleen de gezondheid ten goede komt, maar ook voorkomt dat meubels en vloeren verkleuren.
Comfort en leefruimte
 • Verbeterd binnenklimaat: Door de warmte buiten te houden, creëert zonnewering een aangenaam binnenklimaat, ideaal voor zowel werk- als leefruimtes.
 • Extra leefruimte: Zonwerende oplossingen kunnen de buitenruimte, zoals terrassen en tuinen, omvormen tot comfortabele en schaduwrijke plekken, waardoor je deze ruimtes optimaal kunt benutten.
Sfeer en esthetiek
 • Sfeermakers: zonweringen kunnen bijdragen aan de sfeer van je woning of tuin, perfect voor lange zomeravonden en warme dagen in het voor- en najaar.
 • Aantrekkelijk design: moderne zonwerende producten zijn beschikbaar in diverse stijlen en kleuren, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk zijn en bijdragen aan de uitstraling van je woning.

Praktische voordelen
 • Gemak van elektrische bediening: Elektrische zonwering biedt gebruiksgemak door bediening via een afstandsbediening, smartphone of zelfs automatisch op basis van weersinvloeden of weersomstandigheden.
 • Kostenbesparend: Door de verminderde noodzaak voor airconditioning en verwarming, kunnen zonwerende oplossingen je energiefactuur verlagen.
Kortom, (elektrische) zonwering biedt een combinatie van functionele en esthetische voordelen die bijdragen aan een comfortabel, energiezuinig en stijlvol woon- en werkklimaat.

Zonwering is een breed begrip en omvat een verscheidenheid aan oplossingen. Bij All4Sun wordt het assortiment zonwering verdeeld in drie hoofdcategorieën: gevelzonwering, tuin- en terraszonwering, en raamdecoratie. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten zonwering die wij aanbieden:

1. Gevelzonwering (buitenzonwering)
 • Rolluiken: beschermen tegen zon, inbraak, en bieden extra isolatie.
 • Screens: zonwering die zicht naar buiten behoudt en beschermt tegen zon en insecten.
 • Uitvalschermen: effectieve zonwering voor ramen, ideaal voor kleinere ramen en balkons.
 • Markiezen: klassieke zonwering met een elegante uitstraling.
 • Sectionaalpoorten: voor garages, bieden zowel isolatie als beveiliging.
2. Tuin- en terraszonwering (buitenzonwering)
 • Zonneluifels en knikarmschermen: creëren schaduwrijke plekken op je terras.
 • Pergola zonwering en terrasoverkappingen: voor langdurige bescherming tegen zon en regen.
 • Lamellendaken: flexibele oplossing die zowel zon als schaduw biedt.
 • Schuifwanden en verandazonwering: voor extra bescherming en privacy.
 • Windschermen en horecazonwering: bescherming tegen wind, ideaal voor terrassen.
3. Raamdecoratie (binnenzonwering)
 • Aluminium en houten jaloezieën: stijlvolle oplossingen voor lichtregulering en privacy.
 • Rolgordijnen: eenvoudige en effectieve binnenzonwering.
 • Plissés en verticale lamellen: flexibele oplossingen voor elk interieur.
Andere indelingen van zonweringen

Op basis van functionaliteit
 • Extra privacy: creëer privéruimtes in huis of tuin.
 • Energiebesparing: verminder het energieverbruik door betere isolatie.
 • Bescherming tegen Uv-stralen: voorkom schade aan interieur en huid.
 • Beschutting in tuinen en terrassen: geniet van buitenruimtes, ongeacht het weer.
 • Regulering van zon en wind: pas de hoeveelheid zon en wind aan naar wens.
 • Verbeterde sfeer: maak buitenruimtes gezelliger voor familie en vrienden.
 • Betere nachtrust: houd slaapkamers koel en donker met rolluiken.
 • Bescherming tegen extreme weersomstandigheden: biedt beschutting tegen wind, regen, sneeuw en zon.
 • Vergroting van leefruimte: creëer extra ruimte door buitenruimtes beter te benutten.
Op basis van materiaal
 • Daken: glas of polycarbonaat.
 • Lamellen: aluminium of hout.
 • Schuifwanden of vaste wanden: hout, gehard glas of polycarbonaat.
 • Knikarmen: aluminium.
 • Zonwerende doeken: windvaste doeken voor screens, zonneschermen en zonneluifels.
Innovatieve oplossingen
 • Zonnepaneel-aangedreven rolluiken en screens: zelfvoorzienende elektrische zonwering met afstandsbediening.

Met zoveel verschillende opties en mogelijkheden biedt All4Sun een uitgebreide collectie zonwering die voldoet aan uiteenlopende behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar energie-efficiëntie, extra privacy, bescherming tegen de elementen, of gewoon meer comfort en esthetiek, er is altijd een passende oplossing beschikbaar.

Bij All4Sun hechten we veel belang aan duurzaamheid en veiligheid. Daarom produceren we onze zonwering met hoogwaardige materialen zoals aluminium. Dit maakt onze zonwering niet alleen zeer duurzaam, maar ook nagenoeg onderhoudsvrij. Om de maximale levensduur van je zonwering te benutten, raden we aan om onze tips voor schoonmaak en onderhoud te bekijken. Let op dat het onderhoud enigszins kan variëren afhankelijk van het type zonwering dat je hebt.

De kosten voor zonwering kunnen sterk variëren afhankelijk van het type product. Bijvoorbeeld, de prijs voor screens is niet te vergelijken met die van een lamellendak. De kosten verschillen per soort zonwering en product. Het is belangrijk om te zien als een investering in je tuin, terras, of woning. Bovendien kan zonwering bijdragen aan energiebesparing, omdat je minder vaak de verwarming of airconditioning hoeft te gebruiken, wat leidt tot een lagere maandelijkse energiefactuur.

Een betere vraag zou kunnen zijn: wat is de juiste zonwering of wat is de beste zonwering? Dit is een van de meest gestelde vragen! Heb je zonwering nodig voor je ramen, gevel, tuin of terras?

Wij beschouwen zonwering als goed wanneer het product of type zonwering zo effectief en efficiënt mogelijk aan jouw wensen voldoet. Omdat de behoeften sterk uiteen kunnen lopen, helpen we je graag om de perfecte oplossing te vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen. Verano biedt de meest uitgebreide collectie binnen- en buitenzonwering en kan je daarom in bijna elke situatie voorzien van de juiste zonwering.

Binnenzonwering, zoals jaloezieën en gordijnen, is bedoeld om binnenruimtes te beschermen tegen zonlicht. Buitenzonwering, zoals rolluiken en screens, bieden bescherming aan de buitenkant van het gebouw. Er zijn verschillende toepassingen voor zonwering: voor gevels, tuinen, en terrassen. Daarnaast bieden we ook vrijstaande zonwering aan, zoals het Belluno lamellendak (nieuwe zonwering), dat je volledig open in je tuin of op je terras kunt plaatsen.

Ja, zonwering kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. In de zomer helpt zonwering de behoefte aan airconditioning te verminderen door het huis koel te houden. In de winter kunnen bijvoorbeeld rolluiken de warmte beter binnenhouden, waardoor je minder hoeft te verwarmen. Hierdoor kun je zowel in de zomer als in de winter genieten van een comfortabel binnenklimaat met een lager energieverbruik.

Het onderhouden van zonwering omvat regelmatig schoonmaken en inspecteren om de optimale werking te behouden. Gebruik een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel voor de meeste types zonwering. Let op dat je niet zomaar elk product gebruikt. Voor gedetailleerde informatie per type zonwering, raadpleeg de volgende blogs:

Zonwering functioneert door zonnestralen te blokkeren en de warmte van de hoogstaande of laagstaande zon buiten te houden. Dit wordt mogelijk gemaakt door materialen te gebruiken die zonlicht absorberen of reflecteren.

Verduisterende zonwering is ontworpen om een ruimte volledig donker te maken, terwijl zonwerende zonwering de hoeveelheid binnenvallend zonlicht en de zonnewarmte reguleert. Dit zijn dus twee verschillende soorten zonwering met elk een unieke werking. Voorbeelden van verduisterende zonwering zijn traditionele voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken, die we meestal voor de ramen plaatsen. Een voorbeeld van zonwerende zonwering is een lamellen overkapping.

Ja, zeker! All4Sun biedt uitsluitend maatwerkproducten die perfect aansluiten bij de afmetingen en stijl van jouw ramen, gevel, tuin of terras, zodat je de ideale zonwering krijgt. Zonwering moet zich kunnen aanpassen aan de stand van de zon, die gedurende de dag en het hele jaar varieert. Op deze manier kun je op elk moment van het seizoen, of zelfs het hele jaar door, optimaal genieten.

Om je zonwering klaar te maken voor de winter, is het belangrijk deze grondig schoon te maken, eventuele beschadigingen te repareren en, indien mogelijk, op te bergen om de levensduur te verlengen. Bij extreem weer, zoals harde wind, hevige regen of extreme kou, is het verstandig om rolluiken of screens naar beneden te laten om schade aan het screendoek, de lamellen of de motor te voorkomen.

Over het algemeen absorberen lichtere kleuren minder warmte en zijn ze daarom vaak energiezuiniger dan donkere kleuren.

Lichtere kleuren omvatten voornamelijk lichtblauw, lichtgrijs, wit, beige, enzovoort, terwijl donkere kleuren vooral zwart, donkergrijs, donkerblauw of andere donkere tinten betreffen.

Er kunnen echter verschillende kleuren zijn binnen zowel de lichtere als de donkere categorieën, hoewel het verschil niet altijd even significant is.

Je kunt zonwering naadloos laten opgaan in je interieur door materialen en ontwerpen te kiezen die passen bij de stijl en kleurenschema's van de ruimte.

Ontdek de recentste ontwikkelingen in zonwering, waaronder geautomatiseerde systemen, slimme integraties, duurzame materialen en eigentijdse ontwerpen die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn. De opkomst van handzenders, applicaties en ingebouwde batterijen die op zonne-energie werken, markeert een opmerkelijke verschuiving in de industrie. Een voorbeeld hiervan zijn onze solar rolluiken en solar screens, waardoor automatische zonwering uiteindelijk zelfvoorzienend wordt.

Bovendien zijn er baanbrekende innovaties zoals onze Tumba verandazonwering en ons Belluno lamellendak, beide bekroond met een Reddot Award voor hun design en smaakvolle moderne zonwering.

Voor grote ramen raden we vaak ruime en robuuste zonwerende producten aan, zoals screens, markiezen of zonneluifels.

In onze hedendaagse assortimenten bestaat het merendeel van de aangeboden zonwering uit elektrische varianten. Niettemin blijven we handbediende zonneschermen en rolluiken aanbieden als voordeligere alternatieven, passend bij diverse budgetten van onze klanten. Het gemak van elektrische zonwering is echter onmiskenbaar. Tegenwoordig kun je rolluiken of screens bedienen vanaf elke gewenste locatie.

Er zijn twee populaire vormen van automatische zonwering: elektrische rolluiken en zonneschermen, die je onder andere kunt bedienen via:
 • Een afstandsbediening
 • Handzender
 • (Wand)schakelaar
 • Of via een speciale applicatie op je smartphone, die verbonden is met het internet.

Ja, zeker! Afhankelijk van het type zonwering zijn er diverse uitbreidingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld, een lamellendak kan je later nog uitrusten met extra opties zoals:
 • Screens
 • Een of meerdere heaters
 • Ledverlichting of led-strips
 • Windschermen